Ψήφισε την ταινία

Είσαι ο παραγωγός ή ο δημιουργός αυτής της ταινίας και διαφωνείς να προβάλλεται στο shortfilm.gr; Στείλε μας την γνώμη σου στο info@t-short.gr και η ταινία θα εξαιρεθεί από την λίστα μας.
Η ταινία δεν διαγωνίζεται. Είναι ενσωμάτωση στο site μας της αρχικής της ανάρτησης και η προβολή της εδώ είναι μόνο για αρχειακούς λόγους και σε καμία περίπτωση εμπορικούς.

HOMO SAPIENS (ταινία από το internet) Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Σκηνοθέτης:
Γελαδάρη Νικολέτα
Είδος:
Ντοκιμαντέρ

Περιγραφή

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το αμφιλεγόμενο θέμα της ομοφοβίας και της ομοφυλοφιλίας. Η ταινία αποτελείται από συνεντεύξεις ομοφυλόφιλων που παρουσιάζουν τις δικές τους εμπειρίες στην επαγγελματική και προσωπική ζωή τους, το ρατσισμό που έχουν αντιμετωπίσει και τη διαφορετικότητά τους, ενώ παράλληλα ακολουθείται μια ιστορική αφήγηση που βοηθά το θεατή να κατανοήσει την έννοια της ομοφυλοφιλίας από την αρχή της ύπαρξής της μέχρι σήμερα. Επιπλέον το θέμα προσεγγίζεται και από ψυχολογικής πλευράς, με τη βοήθεια συμβουλευτικής ψυχολόγου που εξηγεί τις αιτίες για την ομοφυλοφιλία ενός ατόμου και την κατάρριψη της πάλαι ποτέ αποδεκτής άποψης πως πρόκειται για ψυχιατρική ασθένεια.Στα πλαίσια της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο "Ομοφοβία στην Ελλάδα και πως επηρεάζει την εργασία" για το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου.