Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 82 επισκέπτες με βαθμολογία 3,52 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Το όμορφο και το μεγαλειώδες


Γενικά στοιχεία

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ, Είδος: Μυθοπλασία, Έτος: 1997

Τεχνικά στοιχεία

Format: film 16 mm, Χρώμα: Χρώμα, Διάρκεια: 6' 0'', Ήχος: Stereo

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Γιώργος Καραστάθης
Παραγωγός: Πανεπιστημιακή λέσχη Αθηνών
Σενάριο: Γιώργος Καραστάθης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης, Βασίλης Βάκης
Μουσική: Κωστής Σωχωρίτης
Ηχοληψία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Μοντάζ: Γιάννα Σπυροπούλου
Σκηνικά: Θανάσης Παπαζαφείρης, Κική Πλατύ, Αγγέλικα Σπετσέρη, Σταύρος Ράπτης
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μπουρδούμης,Αγγέλικα Σπετσέρη,Έλενα Λαρίου,Δημήτρης Ασλανίδης,Μάκης,Σταύρος Ράπτης,Νίκος Βούλγαρης
Άλλοι συντελεστές: Κάμερα: Βασίλης Βάκης Βοηθός ηχολήπτη: Βασίλης Χαλικιάς Βοηθοί σκηνοθέτη: Σταύρος Ράπτης, Αγγέλικα Σπετσέρη

Περίληψη

Ο δεκαεφτάχρονος Κώστας έχει ερωτική σχέση με τη συμμαθήτρια του Αννα. Τον καταδιώκει συναισθηματικά και ψυχικά η προηγούμενη ερωτική εμπειρία της Αννας με άλλον άνδρα.

Σκεπτικό

Η σύγχυση και οι φοβίες του εφηβικού έρωτα.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας


Βιογραφικό σκηνοθέτη

Γεννήθηκα στην Πρέβεζα το 1970. Ζω μόνιμα στην Πρέβεζα
και εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο. Από το 1991 γράφω
σενάρια και από το 1994 ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία
και το μοντάζ.

Φιλμογραφία

1995 "Αστυνομική ιστορία" (μοντάζ, μικρού μήκους)
1995 "Ωτοστόπ" (βοηθός οπερατέρ, μικρού μήκους)
1996 "Η συνέλευση" (μοντάζ, μικρού μήκους)
1996 "31" (σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ, μικρού μήκους)
1996 "Για το φούρνο" (σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ, μικρού μήκους)
1997 "Το όμορφο και το μεγαλειώδες" (σενάριο-σκηνοθεσία, μικρού μήκους)
2001 "Η τύχη του Τάκη" (σενάριο, μικρού μήκους)
2004 "Η Bibby Bo σε κλουβί" (σενάριο-σκηνοθεσία-φωτογραφία-μοντάζ, μικρού μήκους)

Σχόλια επισκεπτών (από το νεότερο | από το παλιότερο)

Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).

27/12/2007 3:30:47 μμ

whisper69lol@hotmail.com

xaxaxxaaxaxaxxaxaxxa !! polu kalo

4/9/2007 2:52:35 πμ

talaipwria@yahoo.gr

i want my 5 minutes back!

30/6/2007 11:19:57 πμ

adeeperkindofslumber@gmail.com

Πολύ καλή προσπαθεια, τεχνικα πολύ καλό -πέρα από τον ήχο που καταλαβαινω γιατί μπορεί να είναι προβλημα σε μια τέτοια ταινία- Το σενάριο θα μπορούσε να ναι λίγο πιο "γεμάτο". Μπράβο πάντως!

12/6/2007 9:44:37 πμ

xartino@gmail.com

Καταπληκτική ταινία.
Πρέπει να τη δείτε οπωσδήποτε.

22/5/2007 3:47:46 μμ

lamprador@yahoo.com

entaxei, den trelathika ki' olas

14/5/2007 1:29:58 μμ

laerthssoporis@yahoo.com

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ. ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟ

4/5/2007 12:09:44 πμ

vadproductions@yahoo.gr

oraia tainioula apla mou fainetai ligo asygxroni isos na ftaiei i syndesi mou

29/4/2007 10:17:05 μμ

chpantzos@yahoo.gr

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΜΠΡΑΒΟ

12/4/2007 8:27:14 πμ

leon287@freemail.gr

Τη έχω δει και σε φιλμ, όπου φαίνεται πραγματικά πόσο καλή δουλειά έγινε στη φωτογραφία της ταινίας. Ακόμα κι έτσι όμως χάρηκα πολύ που την ξαναείδα, προσέχχοντας λετπομέριες όπως τα ρακόρ ανάμεσα στις σκηνές, τις ερμηνίες των παιδιών (όλοι ερασιτέχνες φοιτητές) αλλά και τη μουσική. Μια πολύ καλή προσπάθεια. Μπράβο.

28/3/2007 6:38:33 πμ

alexc@mycosmos.gr

Έδωσα τέσσερα αστέρια για τη μυστηριώδη αίσθηση Film Noir παραβλέποντας τις σκηνές με τους διάλογους που αξίζουν για δύο αστέρια...
Συγχαρητήρια!

22/3/2007 2:21:26 μμ

PREVEZA1@ATH.FORTHNET.GR

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΠΡΑΒΟ

16/3/2007 8:07:41 μμ

spks29@otenet.gr

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΛΟ , ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΙΤΕΣ , ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΑ

8/3/2007 3:49:37 μμ

andreasiii@mail.gr

Εικαστικά ήταν πολύ καλό. Εξαιρετική φωτογραφία. ...Μόνο το σενάιο δεν στάθηκε αντάξιο της παραγωγής

3/3/2007 9:23:10 μμ

apomak18@cytanet.com.cy

Θεωρώ πως η ιστορία ήταν καλή. Όποια προβλήματα παρατήρησα, αφορούσαν στον ήχο και στο μοντάζ

1/3/2007 2:14:59 πμ

papsta70@yahoo.gr

νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά... Υπάρχει φως.
Για την ώρα προβληματάκια στο μονταζ,κυριος στο σενάριο.

27/2/2007 1:02:48 πμ

soiram08@yahoo.gr

mou aresan ta pagakia
paranaloma

1/2/2007 3:33:54 μμ

msmaritina@yahoo.gr

Από τις καλύτερες που είδα τελευταία. Όσο για τις ονειρίκες νιρβάνες, αυτές ήταν και που με καθήλωσαν περισσότερο. Χαλάλι η σκέψη και η περισύλλογη!

28/1/2007 7:33:29 μμ

mariap_80@hotmail.com

Sou krata to endiaferon...Alla sto telos to exasa...Oi oneirikes katastaseis exoun ligo apo David Lynch h'mou fanhke?
masquerade

18/1/2007 2:43:33 μμ

sthomas@otenet.gr

REALISTIKI

14/1/2007 12:31:52 πμ

ksoho@ath,fotrthnet.gr

Εξαίρετη φωτογραφία. Αριστη υποκριτική. Ωραίο σπίτι.

11/1/2007 10:13:02 μμ

lnalaspa@hotmail.com

pas mal!!

4/1/2007 3:29:03 μμ

yiazaf@hotmail.com

Μπερδεύτηκα λίγο, μα δεν ήταν κακό.
Έχει σεναρακές ασάφειες ή δεν έχω ξυπνήσει καλά ακόμη;
(Δε μπορεί, 15:30 είναι, ξύπνιος είμαι).

...Ευτυχείτε.

29/12/2006 4:00:46 μμ

stefanselofan@hotmail.com

Καταπληκτικο, δεν το πιστευω!

28/12/2006 7:00:14 μμ

vickypalace@hotmail.com

Ερχεται επιθετικα, λειτουργει πειστικα κρατωντας ενα ενδιαφερον.