Ψήφισε την ταινία

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Φωτογραφικό υλικό

Πέρα από τις "Πόλις" Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Γενικά στοιχεία

Χώρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Είδος:
Ντοκιμαντέρ
Έτος:
2007

Τεχνικά στοιχεία

Format:
miniDV
Χρώμα:
Χρώμα
Διάρκεια:
37' 21''

Συντελεστές

Σκηνοθέτης:
Δημήτρης Τσίγκας
Παραγωγός:
Δημήτριος Τσίγκας
Σενάριο:
Τσίγκας Δημήτρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Τσίγκας Δημήτρης
Μουσική:
Λευτέρης Πασσιάς
Μοντάζ:
Τσίγκας Δημήτρης

Περίληψη

Πόλις, με ι, αρχαΐζουσα, σύστημα δομημένο με νόμους κανόνες τάξη ηθική, μικρογραφία των σημερινών κρατών που κατά πως φαίνεται μόνο γεωγραφική η εξέλιξη τους, εναρμονισμένη στην αρχέγονη εκείνη συνταγή του βίου & πολιτείας των πολιτών της που στο πέρασμα των αιώνων αφήνει και κάποιους απλά από έξω, περιθώριο.

Σκεπτικό - Σχόλια

Η προβολή της διαφορετικότητας ανθρώπων που η μοίρα τους εντάσσει στην από κει πλευρά του περιθωρίου.

Βιογραφικό σκηνοθέτη Δημήτρης Τσίγκας

Γεννημένος στο Βαμβακόφυτο Σερρών το 1966, με την Φωτογραφία άρχισε να ασχολείται από το 1987 στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας όπου και διέμενε .
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια Φωτογραφίας διακεκριμένων Φωτογράφων,
καθώς επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια κινηματογράφου της σχολής <<Παράλλαξη>> Θεσσαλονίκης., παρακολούθησε μαθήματα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την Ψηφιακή Φωτογραφία όπου και έλαβε πιστοποίηση.
Η αναζήτηση του για νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας μέσα από διαφορετικούς πολιτισμούς καθοδηγούν τις αναζητήσεις του, ταξιδεύει και φωτογραφίζει διάφορες πόλεις της Ευρώπης και της Αιγύπτου.
Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις στην Γερμανία, στην Ισπανία στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία , ενώ οι ατομικές εκθέσεις του ήταν στην Νυρεμβέργη σε συνεργασία με τον δήμο Νυρεμβέργης , στην Θεσσαλονίκη <>, και στις Σέρρες 3 εκθέσεις σε συνεργασία με τον δήμο Σερρών (ΔΕΠΚΑ).
Τα τελευταία χρόνια οι δημιουργικές του ανησυχίες βρίσκουν έκφραση μέσω των ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους και του video art μετρώντας ήδη συμμετοχές στα διεθνή Festival <>.
Φιλμογραφία:
...9...10 Ταινία μικρού μήκους.
Night drive Πειραματική
Πέρα απο τις "Πόλις"

Σχόλια επισκεπτών

από το νεότερο από το παλιότερο
Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
5/1/2010 8:46:39 μμ

alexfoto@otenet.gr

Μου άρεσε το φίλμ σου δημήτρη,μας παει σ'ένα κόσμο τόσο κοντινό κι όμως τόσο ''μακρινό'' στα μάτια τον σύγχρονων Ελλήνων, που ξέχασαν πως μόλις πρίν λίγες δεκαετίες παρόμοιες εικόνες ήταν καθημερινές και στα δικά μας μέρη, ειδικά μάλιστα στην έπαρχία.Φωτογραφικά πλάνα τραβηγμένα στο δρόμο με μεράκι και υπομονή, βγάζουν την ατμόσφαιρα του τόπου που αναδύει η ματιά του περαστικού. Αυτό όμως που μου άρεσε επίσης ιδιαίτερα ήταν η Βουλγάρικη μουσική κάπου προς το τέλος, αυτή με το ακορντεόν και ειδικά αυτή με την πίπιζα που πραγματικά έδωσε και έδεσε όλο το χρώμα στην κινηματογραφική σου περιήγιση. Ελπίζω να μας δώσεις στο μέλλον και μια εκ των έσω εικόνα της ζωής αυτών των ανθρώπον με την καθημερινότητα τους που σιγά σιγά θα χαθεί κι αυτή στο βωμό της ''εξέλιξης''.