Αναλυτικά στοιχεία ταινίας

Για να ψηφίσεις την ταινία, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).
Η ταινία ψηφίστηκε από 0 επισκέπτες με βαθμολογία 0,00 (για τη βαθμολόγηση των ταινιών χρησιμοποιήθηκε ο αλγόριθμος Bayesian, τον οποίο εφαρμόζει και η Internet Movie Database).

Nightmare Corporation


Γενικά στοιχεία

Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ, Είδος: Μυθοπλασία, Έτος: 2004

Τεχνικά στοιχεία

Format: miniDV, Χρώμα: Χρώμα, Διάρκεια: 15' 30'', Ήχος: Dolby SR

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Γιάννης Τσιτσίμης
Παραγωγός: Τσιτσίμης Γιάννης Δανάη Films
Σενάριο: Γιάννης Τσιτσίμης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Τσιτσίμης
Μουσική: Στέφανος Αλμετίδης
Μοντάζ: Γιάννης Καντόπουλος
Σκηνικά: Πόπη Ναβροζίδου
Κοστούμια: Πόπη Ναβροζίδου
Ηθοποιοί: Σωτήρης Ταχτσόγλου,Έφη Ναβροζίδου,Στέφανος Αλμετίδης,Γιώργος Ναβροζίδης
Άλλοι συντελεστές: Εκτέλεση παραγωγής: Έφη Ναβροζίδου Βοηθός παραγωγής:Ελένη Τσιτσίμη

Περίληψη

Στο κοντινό μέλλον μια εταιρία κατασκευάζει και παρέχει εφιάλτες κατά παραγγελία των πελατών της.. Όταν όμως τα πράγματα μπερδεύονται και κάποιος πελάτης εγκλωβίζεται σε έναν εφιάλτη..

Σκεπτικό

Τόπος και χρόνος αδήλωτος. Πρόσωπα ανεξιχνίαστα, το φιλμ αρχίζει ξαφνικά, συνεχίζεται σπασμωδικά και τελειώνει ανεξήγητα. Μια εταιρία μπορεί να ετοιμάσει εφιάλτες κατά παραγγελία και στη συνέχεια να «εισάγει» η να «εξάγει» τους πελάτες της από αυτούς. Ένας μοναχικός άνδρας αποφασίζει να δοκιμάσει το πρόγραμμα της εταιρίας. Και τότε οι απόκρυφοι εφιάλτες του ζωντανεύουν και τον καταδιώκουν σε μια διαδρομή δίχως νόημα. Ο σύγχρονος άνθρωπος των αστικών πόλεων-τεράτων. Ένα πιόνι φοβισμένο από τον ίδιο του τον εαυτό. Μια επιστημονική φαντασία τρόμου, μια ακροβασία στον ψυχισμό του τρομερού εγώ μας…

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας


Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Γιάννης Τσιτσίμης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1966. Από το 1997 ασχολείται με το ψηφιακό βίντεο και την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έχει εκδώσει 3 μυθιστορήματα.
Φιλμογραφία:
1998: Παίζοντας Άντερσον (ντοκιμαντέρ)
1999: Από την Κόλαση με αγάπη
2000: Σπαγγέτι-γουέστερν
2000: Ένα πτώμα χορεύει στο σεληνόφως (συνσκηνοθεσία με Α.Ψαλτόπουλο, παραγωγή ΕΤ-3)
2001: Rock n roll στο φέρετρο
2003: Η Πείνα
2004: Nightmare Corporation
2006: Metamorphosis (πειραματικό, υπό παραγωγή)
Το 2005 κυκλοφόρησαν όλες του οι ταινίες σε ένα διπλό dvd

Σχόλια επισκεπτών (από το νεότερο | από το παλιότερο)

Για να δημοσιεύσεις τα σχόλιά σου, πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς (δωρεάν).

20/3/2007 1:53:28 πμ

papsta70@yahoo.gr

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ... ΙΣΟΣ Η ΙΔΕΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΡΟΙ! ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ yiazaf

14/3/2007 3:44:18 πμ

katsarossp@yahoo.com

Ti na pv kataplhktik;o σενάριο και με κορυφαίες ανατροπέσ στη μέση και το τέλος!σκηνοθεσία καταπληκτική επίσης.Μου άρεσε που οι εφιάλτες ήταν δοσμένοι ημιγελοία..και ο πρωταγωνηστής δίνει ρέστα.Πολύ καλό!!!

6/2/2007 7:40:03 μμ

mariap_80@hotmail.com

kalo san idea.Eprepe na einai pio skoteino kata th gnwmh mou...h maskes ontws paerapempoun se rio...oxi kai oti kalytero...se shmeia den peithei katholou.
masquerade

4/1/2007 3:52:53 μμ

yiazaf@hotmail.com

Αρχικά με ξένισε, έως με ενόχλησε...
Στη συνέχεια πείστηκα, πως το σεναριάκι έχει εξυπνάδα.
Δυστυχώς μερικά πλάνα σου, ουδε μία σχέση έχουν με πειθώ (όπως της βαμμένης κυρίας μέσα στο διαμέρισμα που θέλει περιορισμό), η σκηνή του (ανώριμου ερμηνευτικά) τύπου στο νεκροταφείο, και της (επίσης ανώριμης ερμηνευτικά) κυρίας της εταιρείας εφιαλτών, μπορεί να φτάσουν το θεατή σε εγκατάλειψη.
Αν δεν παρατήσει κάποιος στη μέση το ταινιάκι αυτό, νομίζω -όπως συνέβη και σε εμένα- οτι θα αποζημιωθεί με αρκετά όμορφα σημεία του.
Το τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά θα το χαρακτήριζα ως και ποιητικό.
Καλή συνέχεια σε όλους σας. Προχωρείστε.

...Ευτυχείτε.

4/5/2006 11:20:22 μμ

paris_tselios@yahoo.co.uk

Technically accomplished and well put together...but given a whole genre of similar concept movies (from Total Recall to Existenz) it comes across as a bit un-original...Sotiris has a good face for films.

21/3/2006 1:34:49 μμ

akartsiotis@gbc.gr

Τι να πω... ο σαμουράι στη μηχανή όλα τα λεφτά...

20/3/2006 8:26:41 μμ

perdikofryda@yahoo.gr

ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΑΙΝΙΑΚΙΑ ΣΤΟ SITE (20/03/2006, 20:25) , ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΠ10 ΜΟΥ, Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νο1: Ό,τι καλύτερο! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -

20/3/2006 9:25:15 πμ

perdikofryda@yahoo.gr

1) ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ (ΜΙΝΙΜΑΛ) ΠΛΑΝΑ, ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΕΦΙΑΛΤΗ. 2) ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ+ΑΓΓΛΙΚΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ & ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΙ. 3) Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ! 4) Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΗΤΑΝ Ο.ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ! 5) Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. 5) Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΙΣΤΑ ΤΖΙΜΚΑΡΡΕΪΚΟΣ - Μ' ΑΡΕΣΕΙ. 6) ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΡΙΟ ΦΙΕΣΤΑ & ΜΑΜΠΟ ΤΣΑ-ΤΣΑ - ΘΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΛΕΥΚΕΣ ή BODY MAKE-UP. 7) ... ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΝΕ ΟΙ "ΣΚΙΕΣ" (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΟΥΝΓΚικο ΑΡΧΕΤΥΠΟ) ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ... 8) Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ (ΚΡΥΦΗΣ ΔΙΠΛΗΣ) ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ. ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΑΒΟ!

11/3/2006 3:26:17 μμ

vkatsouna@freemail.gr

Πολύ καλός ο Σωτήρης Ταχτσόγλου, ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα και εκτέλεση, όπως και η μουσική. Συγχαρητήρια!